Sjøgrens syndrom

17th
mar

Sjøgrens syndrom: Egenbehandling og livsstilstiltak

Oppdag hvordan du kan leve et bedre liv med Sjøgrens syndrom gjennom livsstilstiltak og annen egenbehandling

21st
jan

Viljestyrke og selvkontroll – forskning pusser støv av «glemte» dyder

Du bruker det hver dag. Når du våkner, i bilkøen, på jobben, ved middagsbordet, i møte med uhøflige mennesker, i butikken. Selvkontroll brukes også for å gjøre ting man ikke har lyst til, som for eksempel å gjennomføre dagens mosjonstur i regnvær, eller å skrive ferdig denne artikkelen selv om sola skinner ute.

21st
jan

God morgen! …uten koffein?

Er du en av mange nordmenn som begynner dagen med å behandle abstinenssymptomer?

20th
jan

Livsstilsbehandling av koronar hjertesykdom

Hjertet er et av dine viktigste organer og vil i løpet av året slå mellom 30 og 40 millioner slag. Det er derfor viktig å holde hjertemuskelen frisk. Hjerte- og karsykdommer er den vanligste dødsårsaken i Norge, men kan i stor grad forebygges. Her er de viktigste tiltakene for å bevare god hjertehelse.

17th
jan

Livsstilsbehandling av diabetes type 2 og fedme

Det er få sykdommer hvor livsstilen spiller en større rolle i både forebygging og behandling enn ved Diabetes type 2 og fedme. En omlegging av livsstilen kan vise seg å bli en av dine beste og mest effektive helseinvesteringer. Etter at forekomsten av diabetes type 2 gradvis har økt over de siste tiårene ser det…

16th
jan

Epigenetikk – der arv og miljø møtes

Kan besteforeldres atferd i oppveksten påvirke helsen til barn og barnebarn? Les mer om forskning på epigenetikk og transgenerasjonelle effekter av livsstil og andre faktorer.

14th
jan

Slik lykkes du med vektreduksjon etter 50

Har du passert «middagshøyden» og ønsker å gå ned i vekt? Da er det noen ting som det kan være ekstra nyttig å fokusere på for å lykkes.

11th
jan

Slik roer du amygdala: 11 tips til mindre stress og angst

I denne artikkelen skal vi utforske hvordan levevaner og andre faktorer påvirker amygdala, hjernens alarmsentral. Vi skal også se nærmere på hvorfor det er viktig å ha en sterk funksjonell forbindelse mellom frontallappen og amygdala og hva du kan gjøre for å styrke denne forbindelsen. Slik kan du bli bedre istand til å roe amygdala, hjernen og deg selv i møte med stress og angst.

10th
jan

Ned i vekt uten å sulte

Når vi forestiller oss en slankekur tenker mange på en tallerken med små porsjoner mat. Ville det ikke være lettere å gå ned i vekt hvis man slapp å ofre mengden mat man spiser? Som vi skal se i denne artikkelen er det ting som tyder på at det er fullt mulig å gå ned i vekt med en full tallerken.

9th
jan

Mat som hjelper mot hetetokter

Det er flere livsstilsstiltak som kan forhindre eller redusere hetetokter. Ifølge to nyere studier er et av de mest lovende egentiltakene å ha et kosthold som inkluderer tre spesifikke komponenter.

8th
jan

Interkostalmyalgi: Symptomer, årsak og behandling

Interkostalmyalgi, eller muskelsmerter i brystveggen, er ømhet eller smerte i musklene mellom ribbeina. Det er en vanlig og ufarlig tilstand som skyldes spent muskulatur i brystveggen.

15th
des

Tilgivhelse

«Jeg tilgir deg er faktisk noe av det beste du kan si for din fysiske og mentale helse», begynner flere fagfolk å si. I lang tid har tilgivelse vært mest forkynt fra talerstolen, men de siste årene har forskere og fagpersoner også begynt å anbefale tilgivelse.

Fibromyalgi

14th
des

Fibromyalgi: Egenbehandling

Med riktige tiltak kan mange som har fibromyalgi få mindre smerter, mer energi, bedre søvn. Her er tiltakene som virker.

9th
des

De 10 beste egentiltakene mot høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk er en vanlig tilstand, og mange kjenner til at en sunn livsstil kan hjelpe en til å få kontroll på blodtrykket. Men, hvor stor effekt har de forskjellige tiltakene? I denne artikkelen skal vi se hvor mye de best dokumenterte egentiltakene kan redusere blodtrykket.

Kontakt oss

Timebestilling hos livsstilslege

Vi tilbyr konsultasjon med lege som har videreutdanning i livsstilsmedisin. For tiden kan du velge mellom nettbasert legekonsultasjon eller fysisk oppmøte hos livsstilslegen (Lillehammer)